kaikki kategoriat
Uutta

Lentokoneet, lautat vai droonit? hankalat hehtaarit vaativat tarkkuutta

Aika: 2023-03-23 Osumat: 32

Jokaisella tuottajalla on hehtaareja, jotka osoittautuvat päänsäryksi vuosi toisensa jälkeen. Ovatpa ne omituisen muotoisia, lähellä voimalinjoja tai puita tai yleensä vaikeapääsyisiä, hankalat maatalouden hehtaarit vaativat harkittumpia ruiskutusstrategioita.

Giaber-dronesovelluspilotit ovat mahdollistaneet tehokkaan ja tarkan levityksen eekkerillä, mikä on osoittautunut haasteeksi levittäjille, kuten Ethan Nollille, Ag Partnersin Koillis-Kansasin digitaalisen toiminnan johtajalle. Giaberin kanssa työskennellyn menestyksen vuoksi hänen tiiminsä aikoo ruiskuttaa yli 10,000 2023 hehtaaria droneilla vuonna XNUMX.

"Luin Giaberista aikakauslehtiartikkelista ja tiesin heti, että droonit voisivat auttaa minua etsimisessä ja sovelluksissa pienemmillä pelloillamme, joilla on puita ja voimalinjoja", sanoo Noll, entinen maantieteilijä ja myyntiagronomi. "En usko, että ymmärsin, kuinka vaikuttava päätös olisi."

Tehokkuus yli kömpelön

Noll sanoo, että drone-ruiskutus tarjoaa tehokkuutta hankalalla eekkerillä neljällä tavalla:

Universaali saavutettavuus ja koko kentän johdonmukaisuus.

Antaa lentokoneiden ja maakoneiden pysyä hehtaareilla, joilla ne ovat parempia.

Vaihteleva ruiskutus maksimaalisen tuoton minimaalisilla resursseilla.

Testien suorittaminen pienillä alueilla.

"Minulla on vehnänviljelijä, joka vannoo, että hänen kahden viime vuoden ennätyssato johtuu siirtymisestä droneruiskutukseen", Noll sanoo. "Voimme saavuttaa kaikki kentän reunat pitääksemme kaiken yhtenäisenä tavalla, joka on haastavaa lautalle tai lentokoneelle."

Droonit antavat applikaattorille mahdollisuuden hallita peltoja eekkeriltä yhden koko pellon ratkaisun sijaan.

Mutta tehokkuuden maksimointi ei rajoitu drone-sovellukseen. Käytettäessä oikeita työkaluja oikeilla pelloilla, drone mahdollistaa lentokoneiden ja maakoneiden tarttumisen suuriin, esteettömiin kenttiin.

”Koneet eivät halua tehdä peltoja, joissa on paljon puita tai vähemmän hehtaareja. Se ei ole turvallista, ja työn tekemiseen kuluu enemmän aikaa kuin se todella kannattaa”, Noll sanoo. ”Mitä tulee maatavaruuteen, jos puita tai esteitä on paljon, ne vahingoittavat todennäköisemmin puomiaan. Jos sinne on vaikea päästä tai jos kenttä on liian märkä tai tiet ovat liian mutaisia, maakoneen on vaikea saada valmiiksi.

Noll raportoi toisesta vehnäasiakkaasta, joka hyödynsi sadontutkimuspalveluita ja havaitsi, että he tarvitsivat vain puolet Roundupilla ruiskutetusta pellosta. Ruiskutus dronilla kohdistettiin vain ongelma-alueille; Asiakas kertoi, että kenttä oli yhtä puhdas kuin se olisi ollut maadoituskoneella ja puolet kemikaalimäärästä.

Ja droonien hyödyntäminen kokeiluissa – jotka ovat yleensä pienemmillä kentillä – on toinen älykäs tapa maksimoida tehokkuus

Enemmän asiakkaita, enemmän hehtaareja

Noll ja hänen tiiminsä saivat Mount Olympus -palkinnon Giaberilta vuonna 2021 yli 2,000 2022 hehtaarin ruiskuttamisesta droneilla. Vuonna 5,000 Noll raportoi, että määrä on noussut 2023 XNUMX:een ja sen on määrä kaksinkertaistua jälleen vuonna XNUMX.

Kuinka Ag Partners kasvattaa drone-liiketoimintaansa niin nopeasti?

"Tuottajat ovat nykyään tietoisempia droneista, joten saamme paljon asiakkaita vain suullisesti", Noll sanoo. "Mutta saamme todella esitellä, kun johdamme mielenosoituksia."

Ag Partners -tiimi hyödyntää Giaber-palveluita esittelyissä tuottajille, kouluille, FFA-osastoille, luonnonsuojelualueille, laajennusasiantuntijoille ja muille.

Mutta saako Nollin tiimi lisää liiketoimintaa drone-ruiskutuksen tehokkuuden ansiosta? Hän sanoo kyllä.

"Vuonna 5,000 tekemästämme 2022 3,000 hehtaarista arvioisin, että XNUMX XNUMX niistä ei todennäköisesti olisi tehty haasteiden vuoksi tai ne olisi pitänyt tehdä vähemmän tehokkaalla koneella, mikä tarkoittaa, että se olisi pitänyt vetää. muilta hehtaareilta."

Lentävät droonit eivät ole ainoa tapa, jolla Ag Partners on maksimoinut tehokkuuden, vaan he ovat kehittäneet järjestelmän, jossa he käyttävät omaa kemikaalisäiliötä ja generaattoria saadakseen drooninsa pidemmälle.

Hankalat hehtaarit eivät myöskään rajoitu pelkästään kenttäolosuhteisiin tai voimalinjoihin. Erikoisviljelykasvit ja viiniköynnökset ovat täydellisiä ehdokkaita esittelemään dronin kapeita kykyjä.

"Olemme ruiskuttaneet vesimeloneja, kurpitsaa, kurpitsaa, paprikaa ja kantaluppia", Noll sanoo. "Et voi ajaa maakoneella, koska puristaisit tuotteet, joten nämä ovat hehtaareja, jotka muuten olisi ruiskutettu käsin."

Lammet kuuluvat myös hankalaan hehtaariluokkaan, koska niiden ympärillä on usein puita ja koska maastolautat eivät pääse niihin käsiksi. Noll sanoo työskentelevänsä myös paljon hehtaareja Länsi-Kansasissa salviaharjalla, joka voi vaikeuttaa ruiskuttamista.

Ja maatalouden drone-ruiskutuksen tehokkuus ei lopu hetkeen taivaalla.

"Minulle menee 30 minuuttia, ennen kuin huuhtelen drone-ruiskua", Noll sanoo. "Perinteisen ruiskun huuhtelu voi kestää kaksi tuntia, mikä tarkoittaa, että puoli päivää voi kulua pelkän ruiskun puhdistamiseen."

Ota yhteyttä Giaberin drone-asiantuntijoihin nähdäksesi, kuinka droneruiskutus voi parantaa kiusallisten hehtaareidesi suorituskykyä, lisätä ruiskutusasustesi kannattavuutta ja poistaa päänsärkyä ruiskutushaasteista.

Kuumat kategoriat