kaikki kategoriat
Uutta

Johdatus litiumrautaakun toimintaperiaatteeseen ja etuihin

Aika: 2023-03-23 Osumat: 48

Mikä on litiumrauta-akku? Johdatus litiumrautaakun toimintaperiaatteeseen ja etuihin

Litium-rauta-akku on eräänlainen akku litiumakkuperheessä. Sen koko nimi on litium-rautafosfaatti-litiumioniakku. Katodimateriaali on pääasiassa litiumrautafosfaattia. Koska sen suorituskyky soveltuu erityisen hyvin tehosovelluksiin, sitä kutsutaan myös "litiumrauta-akuksi". (jäljempänä "litiumrauta-akku")

Litiumrauta-akun toimintaperiaate (LiFePO4)

LiFePO4-akun sisäinen rakenne: Akun positiivisena napana käytetään LiFePO4:a, jossa on vasemmalla oliviinirakenne, joka on yhdistetty alumiinifoliolla ja akun positiiviseen napaan. Keskellä on polymeerikalvo, joka erottaa positiivisen navan negatiivisesta napasta. Litium-ioni Li+ voi kuitenkin kulkea läpi, mutta elektroninen e - ei. Oikealla on hiilestä (grafiitista) koostuvan akun miinusnapa, joka on yhdistetty kuparikalvolla ja akun miinusnapa. Akun elektrolyytti on akun ylä- ja alapään välissä, ja akku on suljettu metallikuorella.

Kun LiFePO4-akkua ladataan, positiivisessa elektrodissa oleva litiumioni Li+ siirtyy negatiiviseen elektrodiin polymeerikalvon läpi; Purkausprosessin aikana negatiivisessa elektrodissa oleva litiumioni Li+ siirtyy kalvon kautta positiiviselle elektrodille. Litiumioniakku on nimetty litiumionien kulkeutumisesta latauksen ja purkamisen aikana.

LiFePO4-akun tärkein suorituskyky

LiFePO4-akun nimellisjännite on 3.2 V, loppulatausjännite 3.6 V ja loppupurkausjännite 2.0 V. Eri valmistajien käyttämien positiivisten ja negatiivisten elektrodimateriaalien ja elektrolyyttimateriaalien erilaisen laadun ja prosessin vuoksi niiden suorituskyky tulee olemaan hieman erilainen. Esimerkiksi saman mallin akun kapasiteetti (vakioakku samassa paketissa) on melko erilainen (10% ~ 20%).

Litiumrauta-akun edut

Perinteisiin lyijyakkuihin verrattuna litiumioniakuilla on merkittäviä etuja käyttöjännitteen, energiatiheyden, käyttöiän jne. suhteen. Perinteisiin lyijyakkuihin verrattuna sillä on seuraavat edut: korkea energiatiheys, vahva turvallisuus, hyvä korkea lämpötila, korkea teho, pitkä käyttöikä, kevyt, säästää konehuoneen vahvistuskustannuksia, pieni koko, pitkä akun käyttöikä, hyvä turvallisuus jne.

Kuumat kategoriat