kaikki kategoriat
Uutta

Droonit ja maanviljelyn seuraava sukupolvi

Aika: 2023-03-20 Osumat: 36

Isä-poika -tiimille, Blake ja Dakota Crow, S60PRO:n integroiminen päivittäiseen karjankasvatustoimintaan auttoi Dakotalle siirtymään kotiin Missouriin ja ottamaan aktiivisemman roolin perheyrityksessä.

Viimeiset kahdeksan vuotta Dakota ja hänen perheensä ovat asuneet Michiganissa, muuttaen lähemmäksi perheen toimintaa tämän vuoden toukokuussa.

"Kun hän (Dakota) päätti, että hän on valmis tulemaan kotiin, meidän piti puhua ja dronin tuominen oli jotain, mitä hän ajatteli, että voisimme tehdä yhdessä sivusopimuksena, ja opimme kaiken, mitä tarvitsemme, ja saamme luvan tehdä kaupallisia asioita ensi vuonna”, Blake sanoo.

Blake rakensi perävaunun, joka sisältää säiliön kemikaalien sekoittamiseen, generaattorin ja muita välttämättömiä tarvikkeita, joita tiimi tarvitsee viedäkseen liiketoiminnan uudelle tasolle. Mitä tulee Dakotaan, hän hyödyntää omia taitojaan dronin ohjaamiseen.

”Ensinnäkin, kuten jokainen isä ja poika, etsit tapaa olla yhteydessä toisiinsa, ja tämä on ollut meille todella loistava tapa yhdistää – ja me jokainen saamme käyttää taitojamme. Minä lennätän, ja on ollut todella hauskaa koota se kaikki yhteen”, Dakota kertoo. ”Jokaiselle pojalle, joka auttaa ja työskentelee vanhempiensa hyväksi, yrität aina lisätä niin paljon lisäarvoa kuin pystyt, ja lisäarvoa näiden taitojen avulla on ollut todella hienoa. En ole paras ruiskulla levittämisessä tai traktorilla ajamisessa, mutta dronilla lentäminen on jotain, jossa olen hyvä. Ja toinen puoli on se, että drone on niin hurjan tehokas”, Dakota kertoo arvolupauksesta, jonka sekä hänen osaamisensa että dronesovelluksensa lisäävät hänen perheensä toimintaan ja kaupallisiin sovelluksiin.

Tiimi päätti ottaa käyttöönsä dronin ja hakea kaupallisia sovelluksia, koska pinta-ala on pienempi ja useimpien alueen naudanlihantuottajien vaikeudet varmistaa lento- ja helikopteripeitto.

”Se on paljon nopeampi kuin muut levitysmenetelmät, varsinkin 30 – 40 – 50 hehtaarin laitumellamme. S60PRO on nopea kattamaan nämä hehtaarit, enkä ole vielä ajanut tietoja, mutta käytämme vähemmän tuotetta kuin tavallisesti käytämme niillä laitumilla, kun levitämme traktorilla”, Blake sanoo.

Dakotalle paluu perheoperaatioon oli tavoite, joka hänellä on aina ollut, ja kertoi, että hän kertoi viidennellä luokalla vanhemmilleen, että hänestä tulee maanviljelijä. Kuten monet maatilan vanhemmat, he rohkaisivat häntä kokeilemaan uusia asioita ja hankkimaan rahaa pankista.

"Olen aina rakastanut sitä (perheen naudanlihaleikkaus), ja olen aina etsinyt tapaa olla osa sitä", hän sanoo.

Dakota on itse isä, ja hänelle on tärkeää nähdä lastensa tulevan osaksi hänen perheensä toimintaa, jos he haluavat tehdä niin. Hän näkee tekniikan jatkuvan osuutensa.

”Teknologialla on valtava rooli lasten houkuttelemisessa takaisin maatilalle, ja tämän dronin kaltaisten edistysaskeleiden avulla, joihin ei liity valtavaa kustannusestetta, lasten on helpompi päästä peliin. Et voi vain mennä ulos ostamaan traktoria tai maata, kun aloitat, mutta he voivat ostaa dronin. Se on heille vain hieno tapa osallistua – minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö pojastani tulisi minua parempi (drone)lentäjä, koska hän pelaa videopelejä, ja se on juuri sitä.”

Dakota sanoo, että hänen lapsensa ovat jo kiinnostuneita, ja hän antaa heidän pitää ohjainta, liu'uttaa painikkeita ja auttaa vaihtamaan pariston. Mikä tärkeintä, hän sanoo, että hänen lapsensa ovat hänen kanssaan, oppivat ja hiovat kiinnostuksen kohteitaan.

"Elämäni tehtäväni, jonka poimin kirjasta, on melko yksinkertainen: innovoida perinteisiä menetelmiä."

Ja harvat asiat ovat nykyään maatilalla innovatiivisempia kuin droonien käyttö ruiskutukseen, joka ravistelee perinteisiä siemenlannoitteiden, kemikaalien ja jopa laidunhoidon levitysmenetelmiä.

Kuumat kategoriat