kaikki kategoriat
Uutta

Vinkkejä drone-ruiskun huoltoon ennen kausia

Aika: 2023-03-20 Osumat: 30

Istutuskauden alkaessa tulee jännitystä talven poissa olleiden laitteiden sytyttämisestä. Laitteiden tarkastukset ovat edelleen kriittinen vaihe valmistauduttaessa mihin tahansa kasvukauteen, ja drone-ruiskutuslaitteet eivät ole poikkeus. Tarvittavan drone-ruiskun huollon ja tarkastuksen suorittaminen hyvissä ajoin ennen ruiskutuskautta auttaa varmistamaan onnistuneen ensimmäisen lennon.

Kausia edeltävä tarkastus tulisi tehdä kuukautta ennen ensimmäistä lentoa, mutta vähintään viikkoa ennen ruiskutusta tarvitaan, jotta kaikki tarvittavat osien vaihdot voidaan varmistaa. Drone-käyttäjien tulisi odottaa vaihtavansa potkurin lavat (rekvisiitta) vuosittain, muuten osien vaihto riippuu muuttujista, kuten kirjatuista lentotuneista ja sääaltistumisesta. Virheellinen tarkastus (tai ei ollenkaan) voi johtaa kemikaalien, ajan ja voiton menetykseen ja voi olla kohtalokas dronille.

Giaberin asiantuntijatiimi drone-teknikot ovat koonneet nämä vinkit tehokkaaseen drone-ruiskun huoltoon ja tarkastukseen ennen kauden alkua.

1) Lentoa edeltävä tarkastus

Ennen kuin käynnistät dronin, vedä sormillasi kaikkien käsivarsien, tukien ja laskutelineiden reunoja pitkin havaitaksesi mahdolliset halkeamat tai sirut. Nämä puutteet ovat usein näkymättömiä silmälle, joten niiden tunteminen on kriittistä. Lisäksi, jos käytät dronea, johon on asennettu Giaber Upgrade Kit, tarkista johdotus viemällä sormiasi uudelleen sitä pitkin havaitaksesi paljaat tai löysät johdot. Vedä myös liitososia hieman varmistaaksesi, että ne ovat kunnolla kiinni.

Kun olet tarkistanut halkeamien ja lastujen varalta, siirry letkuihin. Tee tämä ajamalla käsiäsi viivoja pitkin ja tarkistamalla puristimien kireys. Jos puristin tuntuu löysältä tai hauraalta, vaihda se. Tämä vaihe on kriittinen, koska vialliset letkut voivat johtaa kemikaalien häviämiseen ja vaurioittaa dronea. Nyt kun runko on tarkastettu, on aika validoida dronin navigointijärjestelmä. Tämä tehdään tarkistamalla moottorin kulmat, tutka ja kompassi. Tarkista sitten, ettei tutkassa ole halkeamia, pullistumia, kolhuja tai naarmuja. Jos tutka on vaurioitunut, siinä on valkoinen viiva tai painauma, joka tarkoittaa, että muovi alkaa hajota ja se on vaihdettava. Kompassi, johon pääsee käsiksi laskutelineen jalan kautta, on tarkastettava vaurioiden varalta joko itse kompassissa tai jalassa, jossa se sijaitsee. Kaikki vauriot tarkoittavat, että kompassi on vaihdettava.

Terveen kehyksen ja navigointijärjestelmän avulla seuraava askel on pyyhkiä drone. Dronin puhdistaminen helpottaa vaurioiden havaitsemista ja mahdollistaa osien tarkistamisen vielä kerran käsin. Vauvanpyyhkeet ovat helppokäyttöinen vaihtoehto, ja muihin puhdistus- tai desinfiointipyyhkeisiin verrattuna ne ovat vähemmän hankaavia, mikä saattaa lyhentää droonivarusteesi käyttöikää. Tarkista puhdistuksen jälkeen suuttimien liittimet irrottamalla ne ja huuhtelemalla ne pois vedellä, jos niissä on kerääntymiä.

2) Akun tarkastus

Nyt kun kaikki dronin ei-tehoiset osat on puhdistettu ja tarkastettu, on aika tutkia akku. Tarkista, ettei akun ulkokuorissa ole pullistumia, kolhuja tai hilseilyä. Jos jokin näistä on olemassa, akku ei toimi ja voi johtaa niin merkittäviin ongelmiin kuin akun räjähdys lennon aikana. Tarkista kaukosäätimen (RC) paristo samojen ongelmien varalta. Jokainen RC sisältää sisäisen akun ja ulkoisen ladattavan akun. Sisäinen akku on tarkastettava vain, jos itse RC:ssä on vika. 3) Dronen käynnistäminen

Ennen lentoonlähtöä on tärkeää varmistaa, että RC on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon ja että ohjelmisto on sama versio kuin drone. Voit tehdä tämän avaamalla RC:n pudotusvalikon ja varmistamalla, että ohjelmistosi on nykyinen versio (Giaber-urakoitsijat voivat ottaa meihin yhteyttä vahvistaakseen oikean versionumeron). Uusimman ohjelmistoversion käyttö ei pelkästään vaikuta käyttökokemukseen, vaan helpottaa tarvittaessa tukitoimia. Toista seuraavaksi dronin ohjelmiston vahvistus.

Kaukosäätimeen tutustuminen on tärkeää. Testaa kahta ohjaussauvaa varmistaaksesi, etteivät ne tartu kiinni. Työnnä niitä sisään, ulos, ylös ja alas varmistaaksesi, että ne ovat täysin toimintakuntoisia. Tämä voi auttaa sinua välttämään navigointiongelmia lennon aikana.

Nyt on aika kytkeä akku drooniin. Varmista, että kaikki käsivarsien kaulukset on kiristetty kunnolla käsin. Tätä pidemmälle kiristäminen on tarpeetonta.

Varmistaaksesi, että RC ja drone synkronoidaan oikein kauden aikana, irrota RC kokonaan kaikista pariksi liitetyistä droneista ja yhdistä drone uudelleen.

Nämä vinkit auttavat sinua valmistautuessasi toiseen ruiskutuskautta varten. Mutta siinä tapauksessa, että tarvitset nopean virkistyksen, pidä alla oleva tarkistuslista saatavilla!

Drone-ruiskun huoltokautta edeltävä tarkistuslista:

Tarkista halkeamien tai kolhujen varalta.

Aseet, potkurin lavat (potkurit), laskutelineet, letkut.

Tarkista mahdolliset Giaber-päivityssarjan johdotukset.

Vedä hieman liitoskappaleita nähdäksesi, ovatko ne löysällä.

Navigointiosat.

Aseta moottorin kulmat tarkkuuden vuoksi.

Tarkista tutka vaurioiden varalta.

Tarkista kompassi ja sen jalka vaurioiden varalta.

Puhdista koko drone (vauvojen pyyhkeet toimivat hyvin).

Tarkista, ettei dronin akussa ja RC-akussa ole pullistumia, kolhuja tai hilseilyä.

Yhdistä RC Wi-Fi-verkkoon ja tarkista, että ohjelmisto on (1) uusin ja (2) sama kuin drone.

Testaa ohjaussauvojen tahmeutta.

Liitä akku drooniin ja kiinnitä se käsin.

Katkaise yhteys ja yhdistä RC ja drone uudelleen.

Ota tarvittaessa yhteyttä tukitiimiimme lisäapua varten.

Giaber on sitoutunut urakoitsijoiden ja pilottien menestykseen. Tukitiimimme on käytettävissä auttamaan paikan päällä tapahtuvassa vianmäärityksessä puhelimitse ja sähköpostitse. He ovat myös koulutettuja droonien korjauksiin rutiinihuoltotöiden ulkopuolella ja tarjoavat varaosien saatavuuden.

Kuumat kategoriat